Posem bons llibres a les nostres vides

Aquest blog vol ser una tertúlia d’amics a la vora del foc en un lloc acollidor. Una conversa animada, participativa, on s’escolta amb atenció i s’intervé amb naturalitat. El fil conductor és la relació amb els bons llibres; sobretot la que volem fomentar entre els més joves de casa i la bona lectura.

Compartim la convicció que un bon llibre pot ser un bon amic. Un amic amb qui passem bones estones i amb qui podem viure aventures, aprendre, divertir-nos, créixer, gaudir… Amb aquest bon amic la nostra imaginació s’obre, els ideals s’engrandeixen, trobem referents vitals –models– i aprenem a viure al mateix temps que gaudim del senzill plaer de la lectura.

Tot això, com a adults, ho sabem, ho valorem i volem fer-ne partícips als nens i nenes, als joves, a tots els qui estimem i, d’alguna manera, ens veiem com a responsables de la seva felicitat. Perquè els volem millors que nosaltres! Bons, creatius i treballadors, amb més empenta vital i amb més ideals, més crítics i més madurs, més compromesos i generosos.

Un bon llibre pot ser un bon complement a la diària tasca educadora de mestres i pares i mares. No es tracta que els donem llibres rotllo, sinó bons llibres amb els quals s’ho passin bé i en els quals què trobin aquell ambient de valors i virtuts que volem per a les noves generacions i per a la nostra societat.

Converses sobre llibres, sobre nens, nenes i jovent, sobre educació, sobre sentiments i emocions, sobre la bellesa i sobre els valors que volem per a la nostra societat, sobre el caràcter –la personalitat– que volem per als nostres fills i sobre com ajudar-los a cultivar-lo… de tot això en volem parlar aquí. Vens amb nosaltres?